OKULLARDA ve İŞYERLERİNDE YANGIN TATBİKATI

Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü sivil savunma ve yangın tatbikatlarına devam ediyor. İlçemizdeki okullarda belirli aralıklarla devam eden tatbikatların yenisi Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatı öncesi İtfaiye ekipleri öğrencilere çıkan yangına müdahale ve yangın çeşitleri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verilirken eğitimin ardından yangın söndürme tatbikatına geçildi.

İtfaiye erlerinin içerisine odun talaşı ve mazot katılmış demir kabı yakarak, öğrencilere yangını nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak gösterdiler. Öğrenciler, aldıkları eğitim ve bilgileri tatbikatta uygulamaya çalıştılar.

Daha sonra ise bazı işyerlerinde de devam eden tatbikat Gerteks Tekstil de yapıldı çalışanlara verilen eğitimin ardından tatbikata geçildi.

Tatbikat hakkında açıklama yapan Belediye Başkanımız Mustafa Allar; “Okullarımızda ve işyerlerimizde belirli aralıklarda bu tür yangın tatbikatları düzenleyerek, sivil savunma ve yangın çıktığında nasıl hareket edilmesi konusunda bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimize, iş yerlerindeki çalışanlarımıza yangının nasıl söndürüleceği konusunu da uygulamalı olarak gösteriyoruz ve bu tür çalışmalarımız ileriki günlerde de devam edecek” dedi.