GEREDE EVET DİYOR

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma yönelik çalışmalarına hızla devam eden Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe yönetim kurulu, gençlik kolları ve kadın kolları ile beraber, geçtiğimiz hafta Okul Müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Başkanlık sistemi ile halkın iradesinin daha net şekilde iktidarda temsil edileceğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Bu sayede kuvvetler ayrılığı sisteminin daha iyi uygulanacağı da ortadadır. Başkanlık sistemiyle parlamento; kanun çıkarma ve denetleme görevini hükümet üzerinde çok daha özgürce yapacak.  Ne kadar çok demokrasi o kadar çok kalkınma, zenginlik ve refah demektir. Günümüz dünyasında demokrasinin tanımı, halkın iradesinin yönetime yansıması ile alakalıdır. Artık %20ler, %30 lar ülkeyi yönetemeyecek. Koalisyonlar döneminin kaosları sona erecek. Azınlık çoğunluğa tahakküm edemeyecek. %50’den fazla oy alan iktidar olacak. Halkın iradesinin yansıması da parlamentonun daha etkin bir yapıya bürümesidir. Bunun en güzel ve en etkin olacağı uygulama da yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemidir.” dedi.

Belediye Başkanı Allar; Gerede Halkı gittiğimiz her yerde sevgi gösterilerinde bulunuyor. Evet demek için sabırsızlanıyor. İhanet şebekelerine, hainlere en güzel cevabı sandıkta vereceğiz diyorlar. Her hayır diyen elbette hain değil ona da saygı duyuyoruz. Ama bütün hainlerde ne hikmetse hayır diyor. Zaman zaman karşılaşıyoruz hayır diyen vatandaşlarımız olduğunda onlara anlatıyoruz. Sonunda bize teşekkür edip “biz böyle olduğunu bilmiyorduk, bu açıdan düşünmemiştik” diyorlar. Referandumda, halkımız her zamanki sağduyusunu gösterecektir. Benim bu konuda hiç tereddüttüm yok. Halkımız her zaman bizlere inandı, güvendi. Biz de onları mahcup etmedik.   Allah’ın izniyle referandumda tüm Türkiye’de olumlu bir sonuç alınacak ve evet çıkacaktır. Halkımız, ülkemizin geleceği için çok önemli olan referandumda evet oyunu verecektir. Halkımıza güvendik ve güveniyoruz.” ifadelerine yer verdi.