HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da birçok kurs ve etkinliğe ev sahipliği yaptı. Gerede Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ilçemizdeki bayanlara yönelik açılan kursların yılsonu sergisi ile sona erdi.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği yılsonu sergisinin açılışı 9 Mayıs Çarşamba günü Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, Kurum Müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Gerede Kaymakamı Cengiz ÜNSAL konuşmalarında, “Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde her yıl açılan kurslarda meydana getirilen eserler; yılsonu sergisiyle beğeniye sunulmaktadır. Binlerce Geredeli vatandaşımız bu kurslardan faydalanmaktadır. Halk Eğitim faaliyetine büyük önem veriyoruz. 2017-2018 döneminde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 212 adet kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza 3038 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı. Halk eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Daha şimdiden yeni dönemin hazırlıklarına başlayacağız. Faaliyetlerimize ara vermeyeceğiz. Yeni dönem hedefimizi 4000 kursiyer olarak belirledik. Bu duygu ve düşüncelerle; Halk Eğitim Merkezimizin yılsonu sergisinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu kurslara katılarak sertifikalarını alan bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, kurs öğreticilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ”dedi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar “Halk eğitim Merkezlerimiz, eğitim faaliyetlerinin yanında sanatı da yaşatan kurumlar, bu kurumlardan en iyi şekilde istifade edilmesi gerekiyor. İlçemizde hem vatandaşlarımızın boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmesi noktasında, hem mesleki anlamda ciddi bir çalışmaları var. Biz de Gerede Belediyesi olarak her zaman elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Kurslara ve Sergiye ev sahipliği yapmaktan da ayrı bir memnuniyet duyuyoruz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, kurs öğreticilerimize ve sergide emeği olan tüm kursiyerlere teşekkür ederim’’ dedi.

Açılıştan sonra heyet yıl boyunca hazırlanmış olan sergi alanındaki stantları gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Gerede Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurslara katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler büyük ilgi gördü.