DÜKKÂN İHALELERİYAPILDI

Başlangıç tarihi bilinmeyen, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan, Gerede Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı tarihleri 14-15-16 Eylül 1. Panayır, 28-29-30 Eylül 2.Panayır olmak üzere 3+3 gün süreyle yapılacak.

Belediye tarafından Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırının son hazırlıklarında tamamlanma aşamasına gelindi. 14 Eylül 2018 Cuma günü başlayacak olan panayır için dükkân ihaleleri de tamamlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın Başkanlığında, Encümen Üyeleri; Ahmet Tabak ve Recep Kaya’nın katılımıyla yürütülen ihalede Lunapark, Köfterciler, Şekerciler, Kahvehaneler, Pastahaneler, Tuvaletler ve Lokantaların ihaleleri yapıldı. Saat: 13.30 da başlayan ihaleler çekişmeli geçen turların ardından saat:17.00 da sona erdi.

İhale sonundaki konuşmasında Belediye Başkanı Allar : “Gerede’miz için ekonomik yönden ve tanıtımı açısından panayırın büyük önem arz ettiğini Geçmişi asırlar öncesine dayanan, başlangıç tarihi bilinmeyen panayırlarımıza ülkemizin her tarafından alıcı ve satıcılar gelmektedir. İhalesi yapılan dükkanların esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum, helalinden hayırlı kazançlar temenni ediyorum” dedi.

İhale kapsamı dışında kiralama usulüyle verilen dükkanların ise Mali Hizmetler ve Zabıta Müdürlüğünce satışları devam ediyor.