BAŞKAN ALLAR HALKLA BERABER, HALKLA İÇ İÇE

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; Gerede’de ki işyerlerini, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, okulları ziyaret ederek; esnafın, işçilerin, okul müdürlerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin, genç-yaşlı tüm Geredelilerin isteklerini dinlemeyi sürdürüyor.

“HER KESİMİN GÖRÜŞÜNE YER VAR”

Ekibiyle birlikte düzenli olarak işyerlerini ziyaret eden Başkan Allar, “Ziyaretlerimiz de bir taraftan projelerimizi ve hizmetlerimizi değerli halkımıza, esnafımıza, öğrenci kardeşlerimize anlatıyoruz. Diğer taraftan da geçmişten daha güzel bir Gerede inşa etme noktasında yeni projelerimiz konusunda her kesimden vatandaşlarımızın görüşlerine başvuruyoruz” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA ALLAR BİZİM GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ BAŞKAN PROFİLİYDİ”

Ulaşılamayan, tepeden bakan bir anlayış içersinde olmadık diye Başkan Mustafa Allar, gittiği her yerde sevgiyle karşılanıyor. Başkan Allar’ın ziyaret ettiği vatandaşlar, “Eskiden Belediye Başkanını halk belirli zamanlarda ancak görebilirdi. Başkana ulaşmak; derdini, sıkıntısını anlatmak kelimenin tam manasıyla dertti. Ancak Mustafa Allar’ı çok sık görüyoruz, geliyor işyerimize çayımızı içiyor, düğünümüzde, cenazemizde yalnız bırakmıyor, kolay ulaşıyoruz ve her türlü sıkıntımızı hiçbir aracı olmadan doğrudan Başkana iletebiliyoruz. Telefonla aradığımızda muhakkak bizzat kendisi cevap veriyor. Başkanlık Makamına vardığımızda görüşebiliyoruz. Bunun böyle devam etmesi için gelecek dönemde de Mustafa Allar’ı belediye başkanı olarak görmek istiyoruz ve destekliyoruz” sözleriyle düşüncelerini dile getiriyorlar.

Belediye Başkanı Mustafa Allar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi “Biz göreve geldiğimiz günden bugüne değin 4.5 yılda İlçemizde kapısından içeri girmediğimiz, çayını içmediğimiz, elini sıkmadığımız esnaf ve vatandaşımız yoktur. Tabakhane bölgesine yaptığımız düzenli ziyaretlerimizle işçilerimizle bir araya geliyoruz. Sanayi sitesinde esnaf ve vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. Alt arasta ve üst arastada, ana cadde boyunca kapısından içeri girmediğimiz esnafımız yoktur. Biz bunu sadece seçim zamanlarında değil yılın her döneminde yaptık. Cumartesi günleri kurulan Kapalı Pazaryerimize düzenli her hafta uğrayarak esnaf duasına iştirak ettik. Zaman zaman eleştiri konusu olsa da düğünlere, cenazelere iştirak ettik. Çünkü insanımızın sevincini ve hüznünü paylaşmak insani görevimiz. Ben Pazar günümü halkımızın davet ettiği düğüne ayırmışım. Zengin-fakir ayrımı yapmadım. Katıldığım tüm düğünlerde evli çiftlerin mutluluğu görülmeye değer. Davetiye verirken gelmezsen darılırız diyen bir vatandaş profilimiz var. Bu onların bize olan sevgisinden kaynaklanıyor. Buralarda da halkımızla iç içe olduk. Başkanlık Makamına oturarak zaman öldürmedik. Hem İlçenin sorunlarını çözdük, proje ürettik hem de halkımızı birebir dinledik. Sadece proje odaklı çalışıp vatandaşı unutmak hoş değil. Biz gecemizi gündüzümüze kattık hem proje ürettik hem de halkımızla beraber olduk. Üretmiş olduğumuz projeler ve yapmış olduğumuz hizmetlerle Gerede’de yapılmayan hizmetleri getirdik. Hemşehrilerimizin günlük hayatını kolaylaştırmak adına düzenlemeler yaptık. Sosyal ve kültürel belediyeciliğin sorumluluklarını yerine getirerek Gerede’yi yaşanabilir bir şehir yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımıza yaptığımız ziyaretlerde amacımız sadece hizmetlerimizi anlatmak değil. Onların dertlerini dinlemek, çözüm üretmek en büyük gayemiz. Vatandaşımız sahada bizim gören gözümüz, duyan kulağımız. Kapımızda, gönlümüzde onlara her zaman açık. Bundan sonraki süreç içinde hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecek" diye konuştu.