GEREDE´DE SAĞLIK PANAYIRI KURULDU

Gerede Belediyesi ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Sağlıkta Buluşalım Projesi (Sağlık Panayırı) 5 Kasım 2018 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında kuruldu. Sağlık çalışanları ile vatandaşları buluşturan etkinlikte birçok sağlık stantları açıldı. Birçok vatandaş ve öğrencinin katıldığı sağlık panayırında, hem eğlenerek hem bilgi alan vatandaşlar bu hizmetten gayet memnun olduklarını belirttiler.

Sağlık Panayırı’nda açılan standlar şunlar; Çocuk doktorculuk oyun standı, çocuklara ambulans gezileri, folklor etkinlikleri, sağlık taramaları, kızılay kan bağışı standı, türkök-kök hücre bağış standı, akupunktur standı, ergoterapi standı, kardiyoloji standı, dahiliye standı, göz standı, çocuk sağlığı standı, gebe ve menapoz okulu standı, menapoz okulu standı, anne/bebek dostu hastane bilgilendirme standı, anne sütü standı, yaşlı sağlığı merkezi standı, aile hekimliği ve topum sağlığı merkezi standı, tütün ile mücadele standı, sigara bırakma standı, obeziteyi önleme standı, diyabet standı, karbonmonoksit zehirlenmeleri standı, KETEM Standı, kanser bilgilendirme standı, evde sağlık hizmetleri standı, ağız ve diş sağlığı standı, toplum ruh sağlığı merkezi standı, AMATEM Standı, sağlık teknolojileri standı, 112 ve ilkyardım standı, organ bağışı standı, akılcı ilaç kullanımı standı. MHRS ve 182 Hizmetleri E-Nabız bilgilendirme standı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Allar; Bolu İl Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol ile Sağlık Panayırını İlçemizde düzenledik ve ilçemizde ilkini gerçekleştirdik. Bu projeyle Sağlık Panayırında vatandaşlarımız ile Sağlık Çalışanlarını bir araya getirdik. Vatandaşlarımızı; Koruyucu Sağlık Hizmetleri, Kan ve Organ Bağışı, Tedavi süreçlerinde doğru bilgi, akılcı ilaç kullanımı, sağlıkta şiddet gibi konularda bilgilendirdik. İl Sağlık Müdürümüz Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol Hocamıza ve tüm sağlık çalışanlarına da teşekkürlerimi sunuyorum.  Dedi.

Program sonunda İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol tarafından büyük desteklerinden dolayı Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ a plaket takdim edildi.

Programın açılışında 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri folklör gösterisi sundu. 60 hemşehrimiz kan verdi. 2 hemşehrimiz organ bağışında bulundu. 500 ilkokul öğrencisi AFAD ve UMKE’den ilk yardım konusunda birebir eğitim aldı. Çocuklara; balon, diş macunu ve fırça; büyüklere araba güneşliği gibi promosyonlar hediye edildi. Yüzlerce bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Gerede halkı bu panayırdan da oldukça memnun kalırken gelenekselleşerek her yıl yapılmasını temenni etti.