PALYATİF SERVİS HİZMETE GİRDİ

Gerede Devlet Hastanesinde hizmet verecek olan 5 yataklı Palyatif Servisi’nin açılışı yapıldı.  Açılışa Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İl sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Şahin, Gerede Devlet Hastanesi Başhekimi İrfan İlter, BESOB Başkanı Tahir Gayret, Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, İ.G.M üyesi Yusuf Gökçe,  Daire müdürleri, Sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Palyatif Servis de, Hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastaların fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor. İl sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol verdiği bilgide ‘’ Yaşamı tehdit eden bir hastalıkla mücadele sürecinde bilinci açılan bir hastanın yoğun bakımda kalması zor. Bu refakatçileri için de geçerli. Bu hastaların psikolojik desteğe de ihtiyaçları oluyor. Bu hastaların yoğun bakımdan çıkmaları gerekiyor ancak tam bir servis hastası da değiller, Yoğun bakımı tam gereksinimi olmayan ve servise de çıkmayacak olan hastalar için bu servis hizmete açılmış bulunmaktadır. Bu servis palyatif bakıma ihtiyaç duyan hastaların hasta bakıcıları ve refakatçıları ile tedavi hizmeti aldıkları ara bir yoğun bakım servisidir.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Mustafa ALLAR; Yeni Hastanemizin açılmasıyla birlikte İlçemizde bir ilk olan Palyatif servisi hizmete açıyoruz,  İl Sağlık Müdürümüz Dr. Muhammed Emin Demirkol ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlçemize Hayırlı Olsun.” Dedi.