METE YARAR GEREDELİLER´LE BULUŞTU

Yaptığı analizler ve tespitler ile bir çok kesim tarafından ilgiyle takip edilen Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Gerede Belediyesi ve AK Parti Gençlik Kolları işbirliğinde Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde Geredeliler’le buluştu.

Söyleşi programına AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çetin ve  Yönetim kurulu  üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı, AK Parti Gençlik  Kolları Başkanı Yunus Demirses ve Gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Salonun hınca hınç dolduğu söyleşide; Türkiye'nin yaşadığı sorunları aşmasının tek yolunun yerli ve milli olmaktan geçtiğini belirten Yarar,  “İlk olarak savunma sanayinde bunu başardık. Türkiye artık kendi gemisini, silahını ve tankını üreten bir ülke konumuna geldi. Bu çok önemli bir aşamadır. Türkiye yaptığı bu atılımlar ile “oyun bozan’’ ülke olmaktan çıkarak artık “oyun kuran’’ ülke konumuna gelmiştir” dedi.

Türkiye'nin önüne her dönem farklı kaynaklardan engeller konulduğunu belirten Yarar, şunları kaydetti: “1990 yılından bu yana terör örgütleri ile mücadele , gezi olayları, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi yaşanılan olayların Türkiye'ye maliyeti 1.6 trilyon dolar. Bu öyle kolay kolay tahayyül edilebilecek bir para değil. Mesela şöyle söyleyeyim, İstanbul için bahsedilen o mega projeler var ya onlar 6-7 milyar dolara mal edilen projeler. Biz 30 senede 1.6 trilyon dolar para sırf terörle mücadele için harcamışız. Düşünün bu parayla 3 tane daha Türkiye'yi yeni baştan inşa edebilirsiniz. Şimdi bakıyorsunuz eğer bu engeller Türkiye'nin önüne çıkmasaydı bugün bu ülke nasıl bir konumda olurdu?”

Programın sonunda AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar tarafından Mete Yarar’a hediye takdim edildi. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği söyleşi sonunda yöremizin gençleri fotoğraf çektirmek ve kitap imzalatmak  için birbirleriyle yarıştı.