GEREDE BELEDİYESİ WHATSAPP GRUPLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Gerede Belediyesi vatandaşların belediyeye daha kolay ulaşması, talep ve isteklerini daha çabuk iletebilmesi için Whatsapp İletişim Hattı kurdu.

Gerede Belediyesi WhatsApp İletişim hattına gelen tüm bildirimler yetkililer tarafından değerlendirilmeye tabi tutuluyor, ilgili müdürlüklerce sorunlar en kısa sürede çözülüyor. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatıyla hayata geçen proje ile vatandaşlar belediyeye bildirmek istedikleri sorunların çözümü için günümüzün en yaygın ve hızlı iletişim ve paylaşım platformu olan Whatsapp'ı kullanıyorlar.

Whatsapp Grupları Türkiye’de Bir İlk

Uygulamayı kullanan vatandaşlar 0532 716 67 02 numaralı telefondan Gerede Belediyesi Whatsapp iletişim hattına her türlü öneri, talep ve şikâyetleri fotoğraf ve konum bilgilerini de ekleyerek gönderebiliyor. Bu şekilde iletişim haricinde AK Masa tarafından Whatsappta kurulan “Gerede Bld İletişim Hattı” gruplarına dâhil olmak isteyenler bu gruplara dâhil edilerek özellikle çok talep gören cenaze ilanları, Belediye etkinliklerinin yer saat bilgileri, Belediye çalışmaları, haftalık nöbetçi eczane bilgisi ve tüm resmi duyurular bu gruplar aracılığıyla üyelere gönderiliyor. Gruplar tek taraflı bilgilendirmeye açık karşı yazışmaya kapalı. Günümüzde birçok mesajın iletildiği platform zaman zaman yılgınlıklara ve bilgi kirliliğine yol açtığı için “Gerede Bld İletişim Hattı” Whatsapp gruplarına sadece yöneticiler tarafından paylaşım yapılıyor, ancak hat genel kullanıma açık. Her bir grup watsapp programı özelliğinden kaynaklı 257 kişi alıyor. Şuana kadar 8 gruba ulaşan Whatsapp İletişim Gruplarında  yaklaşık 2000 kişi var. Gruplara girmek isteyen Geredeliler Belediye Sosyal Sayfalarında paylaşılan linke tıklayarak otomatik olarak gruba dahil oluyor veya 0532 716 67 02 nolu telefona gruba alınması için watsaptan mesaj gönderiyor. Belediyeye gelerek gruplara dahil olmak isteyenlere AK Masa ve Halkla İlişkiler Personeli yardımcı oluyor. Şehir içinden ve şehir dışından yüzlerce Gerede uygulamadan son derece memnun. Belediye Başkanı Mustafa Allar’a teşekkür eden vatandaşlar “Elektrik kesintisi oluyor neden olduğunu ve ne zaman geleceğini öğrenebiliyoruz, kar yağışından mütevellit okullar tatil edilirse hemen haberimiz oluyor. Su kesilecekse haberdar oluyoruz. Cenaze ilanlarını hopörlörden her zaman anlamıyoruz buradan anlık okuyabiliyoruz. Nöbetçi eczaneler, Belediye programları gibi birçok önemli konudan artık anlık haberimiz oluyor. Sağolsunlar Varolsunlar çok güzel düşünülmüş bir uygulama” dediler.