MUSTAFA ALLAR, BAKAN VARANK İLE BİR ARAYA GELDİ

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank  ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede’nin taleplerini içeren dosyayı Bakan Varank’a teslim etti. Sunulan dosyayı inceleyen Bakan Varank, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Allar’a teşekkür ederken taleplerle ilgili gerekenlerin yapılacağını ifade etti. Görüşme sonrası Başkan Allar, Bakan Varank’a İlçenin Sembolik ürünlerini içeren hediyeleri takdim etti.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada “Sayın Bakanımızın Bolu’ya ziyareti bizleri onurlandırdı. Bakanımıza ilçemizin ihtiyaçlarını içeren talep dosyamızı ilettik, sayın bakanımız taleplerimizin makul olduğunu ve gereğinin yapılacağını bize iletti ve tüm Gerede’li Hemşehrilerimize selamlarını iletti” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi ziyaretler için Bolu’ya geldi. Varank, seçim çalışmaları kapsamında kente geldiklerini söyledi. Bakan Varank, ziyaretler kapsamında AK Parti Gençlik Kolları Seçim Standı’nı ziyaret etti. Yerel seçimlerde 1 milyona yakın gencin ilk defa oy kullanacağını aktaran Varank “Bu gençlerimize bizim ulaşmamız lazım. Hem bu stantlarla onlara ulaşmaya çalışılıyor hem de ev ziyaretleriyle belediyecilik vizyonumuz anlatılmaya çalışılıyor.” diye konuştu.

“Bizim Antarktika’ya bilim üssü kurma projemiz var. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner siyaset anlayışıyla ortaya konmuş bir proje. Bilim insanlarımız, 3. bilim seferlerini şu anda Antarktika’ya düzenliyor. Bizim Antarktika anlaşmalar sisteminde söz sahibi olup orada kalıcı bir üs kurmamız için bu bilim seferlerinin yapılması ve orada geçici bir üs kurma faaliyetinin gerçekleştirilmesi gerekiyordu.

Şunun müjdesini veriyorum; arkadaşlarımız resimleri yolladılar. Antarktika’da geçici bilim üssümüzü kurduk. Çok gururlandıran bir tablo var. Bayrağımızı oralarda dalgalandırmak, sancağımızı dalgalandırmak bizler için gurur verici. Ayrıca oldukça meşakkatli bir süreç, bilim insanlarımıza da teşekkürlerimizi yolluyoruz. Nasıl eziyet çektiklerini, nasıl fırtınaya tutulduklarını bana telefonda da anlattılar. Ülkemize hayırlı olsun inşallah.”