TÜRK POLİSİ 174 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174. Yılı münasebetiyle, Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bir tören düzenlendi. Törene Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Çakır, Polis Memurları, Daire Amirleri, gaziler ve vatandaşlarımız katıldı.

Tören saat: 11.00´da İlçe Emniyet Müdürlüğünün Ata´ya çelenk sunumu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Akabinde program İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tebriklerin kabulü ile devam etti. Kutlama programı münasebetiyle düzenlenen yemekte İlçe Emniyet Müdürü Etem Çakır günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında "Vatandaşlarımızın canını ve malını gece gündüz demeden üstün bir cesaretle koruyan vatanımızın bu nadide köşesinde huzur ve güveni sağlamaya çalışan Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 174. Yılını kutlamanın haklı gururunu taşımaktayız. 10 Nisan 1845´den bu güne sürekli kendini yenileyen, teknolojiyi sonuna kadar zorlayan, insan haklarına saygılı, meslek etiğini uygulayan, mevcut kanunların çerçevesinden çıkmayan ve dünya güvenlik teşkilatlarının örnek alacağı bir teşkilat olmak misyonumuzdur. Adaletin sağlanmasında ilk müracaat kapısı olarak büyük sorumluluk taşımaktayız. Bu güne kadar ve bundan sonra da vatandaşımızın ve devletimizin huzur ve güvenliğine yönelik tehdit ve tehlikelere karşı aynı kararlılık ve azimle çalışmaya devam edeceğiz yüce milletimiz için her türlü fedakârlığa hazırız. İlçemizde Gerede Kaymakamlığı ve Gerede Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar ile düzenli ve fikir alışverişi sağlayarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu vesile ile fedakâr meslektaşlarımızın ve değerli ailelerinin Polis Haftasını kutlar, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anar, sevgi ve saygılar sunarım. " dedi.