MUSTAFA ALLAR İLÇEYİ ŞANTİYEYE ÇEVİRDİ

Gerede’de Esentepe Otel ve Kiliseli Han’da çalışmalar son sürat devam ediyor. İlçede arasta bölgesinde bulunan ve tarihi yapısıyla Gerede’nin ilk ticaret merkezi olan Kiliseli Han’da yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yavaş yavaş Kiliseli Han şekillenmeye başladı. Esentepe Otel’de ise yeni başlayan çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Dış cephesi % 80 tamamlanan Esentepe Otel’de, iç kısımda odalar ve koridorlarda yapılan çalışmalar ile birlikte kısa zaman zarfında hizmete gireceği belirtildi.

TARİH AYAĞI KALKIYOR

Uzun süre kullanılmadığı için son derece bakımsız ve yıkılacak hale gelen Kiliseli han, çalışmaların başlamasıyla birlikte eski günlerdeki ihtişamlı görünümüne kavuşmaya başladı. Tarihi dokusu bozulmadan zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanan restorasyon çalışmaları neticesinde henüz yapımı tamamlanmamış olsa da gerek ilçe sakinlerinin gerek ilçeye gelen misafirlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Meraklı gözlerle yapımı takip eden ilçe sakinleri restorasyon bitimini heyecanla bekliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında geçmişte dışına yapılan badana özenle kaldırılarak orijinal taşlar ortaya çıktı. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü Kiliseli Han’da tamamlandığın 25 odalı Butik Otel, Restoran Kafe, Yöresel Ürün Satış Merkezi yer alacak.

İLÇENİN 3 YILDIZLI TEK OTELİYDİ

1980’lerde hizmete giren ve zamana yenik düşen Esentepe Otel’de ise çalışmalar 120 kişilik işçi gurubuyla devam ediyor. Beşiktaş Kulübü tarafından yaşanan gecikmeden kaynaklı başlayan çalışmalar ilçe halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın Beşiktaş Futbol Takımı’nı Temmuz ayında Esentepe’ye kampa getireceğiz açıklaması nedeniyle sporseverler ve ilçe halkı çalışmaları yakinen takip ediyor. Esentepe Otel’in aktif hale gelmesi ile birlikte ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Belediye Başkanı Mustafa Allar açıklamasında “ İlçemiz için gece gündüz demeden mücadele etmeye devam ediyoruz. Kiliseli Han’da çalışmalar son şeklini almaya başladı, Esentepe Otel’de ise çalışmalar son sürat devam ediyor. İlçemiz için büyük önem arz eden bu çalışmaları belediye olarak yakinen takip ediyoruz. Kiliseli Han ve Esentepe Otel tamamlandığında ilçe turizmi için büyük öneme sahip olacak. Yatak kapasitesi artacak. Kiliseli Han’da ilçemizin simgeleri olan deri ürünlerinin yanı sıra, yöresel ürünlerimizi tanıtma fırsatına sahip olacağız. Esentepe Otel ise yaz ve kış turizmi için ilçemize büyük katkı sağlayacak. Yaz aylarında futbol dünyasında bir marka olan Beşiktaş Futbol Takımı’nı ve çeşitli liglerde mücadele den futbol takımlarını ağırlarken, kışın ise kayak turizmi için ilçemize gelen misafirlerimizi ağırlayacağız. Kayak Merkezinde 2020 yılında Dünya Kupası düzenleme hedefimiz var. İlçemiz için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ dedi.