HALK SAĞLIĞI İÇİN DENETİMLER SÜRÜYOR

Gerede Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdalar alması ve tüketmesi adına denetimlerine aralıksız devam ediyor. Gerede’de mücavir alan sınırları içerisinde bulunan 72 market, bakkal ve büfelere denetim gerçekleştirildi. Son kullanma tarihleri geçen ürünler imha edilmek üzere zabıta ekipleri tarafından el koyuldu.

Yapılan denetimler ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için denetimlerine bundan sonra da belirli programlar dâhilinde devam edecektir. Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek gıda maddelerinin satışının yapılmaması noktasında titizlikle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Zabıta ekipleri tarafından kontrollerimizi sık sık gerçekleştiriyoruz. Sağlık için uygunsuzluğu tespit edilen yiyeceklere rastladığımızda imhasını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, halkımızdan sağlıklı olmayan şartlarda satılan ve tarihi geçmiş gıdalarda ilgili, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konudaki denetimlerimiz yoğunlaşarak devam edecek. Esnaftan isteğimiz, bozulmuş ve kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutmamalarıdır” dedi.