GEREDE´DE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri Gerede’de de başladı. Etkinlik kapsamında Perşembe günü Şehit Ailesi Ziyareti, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı konferans, Cuma günü ise 15 Temmuz Temalı Fotoğraf Sergisi etkinlikleri gerçekleştirildi.

11 Temmuz Perşembe günü Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve protokol heyeti 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit düşen Fatih Kalu’nun ailesini ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Şehit Fatih Kalu’nun babası, Erdal Kalu; ‘’ Oğlum her zaman şunları söylerdi, ben öldüğüm zaman beni Gerede’ye defnedin, bir canım var vatanımız için feda olsun. Oğlum Fatih Vatan’ı Memleketi için şehit oldu, bu Vatan için bir değil, bin Fatih feda olsun’’ dedi. Ziyaret, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı duanın ardından sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Konferans Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Melih Gökçek Kültür Merkezinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak BAİBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Karasakal katıldı.

Konferansa Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı. Düzenlenen konferans saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterisi ile devam etti. Konferansda BAİBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Karasakal tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı bir konuşma gerçekleştirildi. Program; Doç. Dr. Şaban Karasakal hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Sergi Açılışı Yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Cuma günü Saat:11.00’da Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı resim sergisi açılışı yapıldı. Sergiye Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı. Sergi Cuma günü, gün boyu Bilgievi’nde vatandaşlar tarafından gezildi.