RAHVAN AT YARIŞLARI NEFES KESTİ

Geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları’nın 10. Koşusu  Mangallar Köyü yolu üzeri yeni Karayolları Bakımevi karşısındaki alanda düzenlendi.

Gerede Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gerede Rahvan Atçılar Kulübü İşbirliği ile organize edilen yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yarışlar başladı. 8 Kategoride gerçekleştirilen yarışmada, dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Dereceye girenler;

Baş;

1- Mehmet Falay    2- Ercan Şen                 3- İlhan Karakuş

Başaltı;

1- Mehmet Barut     2- Yılmaz Karabakan   3- Mustafa Mumsuz

Büyük Orta;

1- Refik Öz              2- Mehmet Barut          3- Necati Hamitoğlu

Küçük Orta;

1- Dursun Bükte      2- Cemil Ar                   3- Diskalifiye

Dörtlü Tay;

1- Şahap Gürsoy      2- Soner Ağardı            3- Sabahattin Kuzu

Üçlü Tay;

1- Muhlis Pekcanlı    2- Cihat Aydemir          3- Mustafa Öztürk

İkili Tay;

1- Ali Aslan               2- Cengiz Bülbül            3-  Enes Pekcanlı

Deste;

1- Samet Yılmaz         2- Müslim Boyacı           3- İsa İleri

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “İnsanlık tarihinin en zengin kültürlerinden birine sahip olan medeniyetimizde güreş, okçuluk, cirit ve binicilik gibi sporlar, yüzlerce yıl önceki coşkusuyla varlığını sürdürüyor. Kültürümüzün birer aynası olan bu sporlarımızı destekleyerek geleceğe taşınması için çalışıyoruz. Rahvan at yarışları bugün Türkiye'de yaygın olarak yapılıyor. Rahvan atları koşusu geleneksel güzelliklerimizi geleceğe taşıdığımızın da bir örneğidir” Dedi.

Yağmurlu havaya rağmen binlerce sporsever alanda nefes kesen yarışları izledi. Yetmişe yakın sporcunun ve atın katıldığı yarışlar öğlen 12.30’da başlarken saat 14.30 sularında ödül töreniyle sona erdi. Ödülleri Belediye Başkanı Mustafa Allar, Belediye Meclis Üyeleri ve Federasyonu yetkilileri takdim etti.

Gerede Rahvan Atçılar Derneği Başkanı Muhlis Pekcanlı Gerede Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonuna organizayondan dolayı teşekkür ederken önmüzdeki yıllarda da bu organizasyonun devam edeceğini ifade etti.