2. PANAYIRLAR 4 EKİM´DE BAŞLIYOR

Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Gerede Hayvan ve Emtia Panayırlarının birincisi 20 Eylül 2019 tarihinde başlamıştı. Üç gün süren ilk etapta Her yıl olduğu gibi bu yılda Gerede Halkının ve Türkiye´nin farklı illerinden gelen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve alış-veriş yaptığı panayırlarda ticaret hacmi oldukça genişti.

Belediye Zabıtasının, Gerede Emniyet Müdürlüğü´nün ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün aldığı tedbirler ve yaptığı uygulamalar neticesinde huzurlu ve sakin bir ortamda alışveriş yapma imkânı bulan vatandaşlarımız ve esnaflarımız hallerinden oldukça memnundu. Toplam 110.000 m² alana kurulan panayırları 3 günde yüz binin üzerinde insan ziyaret etti. Şehrin girişinden panayır alanına olan 5 Km’lik mesafede uzun konvoylar oluştu. Gerede Belediyesi tarafından oluşturulan yaklaşık 5000 araçlık otopark yoğun ilgi nedeniyle yeterli gelmedi.

KIZARMIŞ KAZ, KÖFTER VE ŞAK ŞAK HELVASI YEMEDEN OLMAZ

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ’’Yüzyıllardır söylenen darb-ı meselde “Gerede Panayırına gittin mi? Gittim. Kızarmış kaz yedin mi? Yok. Köfter? Yok. Helva? Yok… “O zaman ha gittin ha gitmedin’’ diyerek herkesi ikinci panayıra davet etti. Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırlarının 2. Etabı 4/5/6 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.