ARASTA PROJESİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Arasta Projesi için geçtiğimiz günlerde Gerede Belediyesi ve ihaleyi kazanan KA Restorasyon arasında atılan imzaların ardından ilk kazma vuruldu.

Tamamlandığında içerisinde 12 adet dükkân, 6 adet ofis, 1adet kafeterya, 1 adet restoran, millet kıraathanesi, hanımlar lokali, yöresel ürün pazarı ve el sanatları ürün satış dükkânlarının yer alacağı proje bodrum artı 2 kat olup 2 bin 139 metre karelik bir inşaat alanına sahip olmuş olacak.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar çalışmaları başlayan inşaat alanına yaptığı ziyarette şöyle konuştu; “Arasta projesi için ihaleyi kazanan KA Restorasyon ile geçtiğimiz gün imzaları atmıştık. KA Restorasyon arasta projesi için ilk kazmayı vurdu ve çalışmalara başladı. Ankara Hamamönü projesini örnek alarak tarihi dokuya uygun yapılar yapacağız. Bütün çalışmalarımız Anıtlar Yüksek Kurulu onayıyla gerçekleşiyor. Bu alandaki çalışmalar belli bir aşamaya geldikten sonra mülk sahipleri ile görüşerek alanın geri kalanında 2. Etap 1000 M2lik alanın çalışmalarını başlatacağız. Tamamlandığında ise şehir merkezi tarihi ve estetik bir görüntüye kavuşacak ”  dedi.