TARİHİ GEREDE PANAYIRLARINI YÜZBİNLER ZİYARET ETTİ

Gerede Panayırları, 4-5-6 Ekim 2019’da gerçekleştirilen ikinci panayır ile sona erdi. 20-21-22 Eylül tarihindeki ilk panayır ve ikinci panayırla birlikte yüz binlerce kişi ziyaret etti.

İlk panayırlara; Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Uşak Milletvekili Alim Tunç, Kilis Milletvekili Reşit Polat, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbal, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve İl Genel Meclis Üyeleri, Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Çetin, Gerede Meclis Üyeleri, İdari ve Mülki Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı. Bolu Milletvekili Arzu Aydın panayır alanını öğleden sonra ziyaret etti. Ayrıca Ankara Bir İyilik Yap Derneği ve Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi öncülüğündeki heyette sosyal sorumluluk projesi kapsamında panayır alanını ziyaret etti.

Yağmura Rağmen Panayırlar büyük ilgi gördü

Birinci panayırlarda sıcaklıkların normal seyretmesi ile beraber ticaret canlılığını korurken, ikinci panayırların 3. Gününde yağan yağmur panayırımızın hızını kesmeye yetmedi ve katılım yoğun oldu. Yağmurun kesilmesinin ardından vatandaşlar alış verişine aralıksız devam etti. 2. Etap Panayıra; Merkez Valisi Ali Fidan, Önceki dönem Bolu Belediye Başkanlığı yapan Alaaddin Yılmaz ve Seben Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Özbağ panayır alanını ziyaret ettiler.

Tarihi Panayır’ı Milyonlar İzledi

Tarihi Panayırı televizyon ekranlarından ve sosyal medyadan milyonlar takip etme şansı yakaladı. Habertürk, Ntv, Trt Haber ve Trt Avaz’da haber bültenlerinde yayınlanan Gerede Panayırı tüm Türkiye’de evlere ve iş yerlerine konuk oldu. Gerede Belediyesi tarafından düzenlenen bu organizasyon sayesinde panayıra olan ilgi kat kat arttı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırımızı her yıl olduğu gibi bu yılda çok güzel bir şekilde gerçekleştirmek için çaba sarf ettik. Bu yıl da panayırımız esnaflar açısından ve vatandaşların kışlık ihtiyaçlarını karşılamaları yönünden çok verimli geçti. Panayır, kazasız, belasız bir şekilde tamamlandı. Türkiye’nin 81 Vilayetinden gelen esnaflarımız, Geredeli esnaflarımız, vatandaşlarımız memnun bir şekilde ilçemizden ayrıldı ve bizler bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Son olarak ilçemize yakışır bir panayır kurulması için gece-gündüz çalışan Belediye personelime teşekkür ediyorum. Huzurlu ve güvenli bir panayır için gayret gösteren Emniyet Mensuplarımıza ve Sağlık Mensuplarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Özellikle geçmiş senelere göre daha fazla ilgi görmesinden dolayı bu sene trafik ve otopark konusunda sıkıntı yaşadık. Eksiklerimizin farkındayız. Esnaf ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri şimdiden değerlendirip önümüzdeki sene gidermek için gayret edeceğiz. ” dedi.